Bez něho to v kuchyni už nejde

Příprava jídla přináší spoustu snahy, tvoření a konečné práce. Každé jídlo nejlépe chutná, když jsou v něm použité čerstvé suroviny a především, pokud je podávané teplé. Mnohdy je ale potřeba připravit více pokrmů najednou. Proto zajistit to, aby měli všechny stejnou a pořád dostatečně ohřátou podobu, není snadné. Obzvláště v profesionálních kuchyňských zařízení, se neobejdou bez pomocníka jménem konvektomat. A přitom se jedná o poměrně dostupné zboží, které seženete i v menším rozměru pro vaše potřeby, například do domácnosti.
kuře a zelenina

Konvektomat v kostce

Konvektomat je speciální zařízení, které kombinuje vlastnosti horkého vzduchu a parní trouby. Není to ovšem klasická trouba. Horký vzduch vám zajistí pro vaše pokrmy suché teplo a pára naopak vlhké teplo.

Vlastnosti:


1. Pečení – můžete si v něm upéct prakticky cokoliv.


2. Smažení – je vhodný pro přípravu smažených jídel, které jsou tolik v oblibě.


3. Grilování – slouží jako gril, ve kterém si můžete připravit vaše oblíbené křupavé speciality.


4. Parní způsob přípravy – uvařit pokrm na páře je jednoduše hračka.


5. Blanšírování – krátké spaření jídla ponořením do horké vody a jeho následné schlazení, není pro tento přístroj žádný problém.

Pro profesionály, i pro domov

Fakt, že je konvektomat určený především do větších kuchyňských zařízení, jakými jsou restaurace, jídelny, bufety nebo kantýny ještě neznačí problém, abyste ho neměli i u vás doma. Profesionální kuchaři se bez něho už vůbec neobejdou a nutno podotknout, že jim ulehčuje spoustu práce. Je velmi praktické ho mít a to hned v několika provedení. Ovšem konvektomat si můžete pořídit i domů, protože se jedná o spotřebič, který seženete i v menším rozměru pro menší kapacitu pokrmů.
kuchyně v restauraci

Všechno jídlo bude dokonale šťavnaté

Hlavní myšlenkou konvektomatu je příprava jídel na páře, díky které si ponechají všechnu šťávu uvnitř bez toho, aby se někam odpařila. Je to velmi efektivní pomocník, protože jídlo, které z něho vytáhnete je mnohem chutnější a hodnotnější, než kdyby se připravovalo na otevřeném ohni nebo plotýnce.

3 důvody, proč ho mít


· Více jídel najednou – můžete v něm připravit více pokrmů bez obav z toho, že se všechny chutě smíchají.


· Mnohem méně tuku – přípravu jídel bez tuku vám tento přístroj zajistí bez větších problémů.


· Samočistící program – i to umí tento vynález a určitě to patřičně oceníte!